Hur packar man flyttbilen bäst?

Det krävs både mycket tid och energi för att flytta, samt en hel del planering och koordination. Ju bättre du packar din flyttbil desto säkrare är dina saker.

Anledningar till varför du borde veta hur man packar en flyttbil på rätt sätt

Om du lastar in sina flyttlådor och övriga saker på rätt sätt i flyttbilen så slipper du stressen som kan uppstå om de faller omkull. Om du lär sig grunderna till en rätt lastning så kan det göra att du undviker att göra misstag genom att ställa fel saker på varandra eller bredvid varandra. Ta dig tid att lära dig hur man på rätt sätt lastar en flyttbil så behöver du inte slösa tid på att bli ledsen då du ser hur mycket som gått sönder då flyttbilen är framme på den nya adressen.

så packar man flyttbilen på bäst sätt

Om du rätt kan lasta flyttbilen så kommer det bespara dig både tid och energi. Börja med de rätta sakerna först och se till att du satt fast dem ordentligt för att undvika att de åker omkring i bilen under transport. Jag vet inte hur många gånger jag sett flyttare måsta lasta av och på tunga saker bara för att de inte lastat rätt från första början.

Det är också en bra investering att lära sig lasta rätt. Säkert blir du förvånad om du ser hur mycket professionella flyttare kan få plats med i en flyttbil, och detta eftersom de vet exakt hur man lastar sakerna rätt och på ett säkert och riktigt sätt. Kan du lasta på rätt sätt kanske du till och med kan hyra den mindre flyttbilen istället och spara pengar.

Om man lastar flyttbilen rätt så bidrar det också till en högre säkerhet för flyttarna. Spänn fast tyngre saker och lägg bara lättare saker ovanpå. Detta ser till att lasten inte rör sig då man lastar av sina saker. Det håller även dina tillhörigheter säkrare under transport och lastning.

Även om du kanske tror att du kan få plats med många små saker i en mindre flyttbil så bör du fråga din professionella flyttfirma om vad de tror att du behöver för storlek. Det är oerhört viktigt att du väljer den rätta storleken på flyttbilen för en lyckad transport. Var säker på att alla saker får plats och att det bara blir lite plats över så att risken för att saker ramlar omkull eller åker runt blir minimal under transporten.

Använda paketeringsmaterial för att skydda dina saker. Ställ de första sakerna du lastar in längs flyttbilens väggar. Lasta sedan på från insidan mitten och ut.

Ställ in de största sakerna först. Professionella flyttare har särskilda redskap för att spänna fast tyngre saker på ett säkert sätt i väggen. Om du flyttar på egen hand kolla om du kan hyra dessa redskap.

Börja med den största möbel, sedan otympliga saker, övriga möbler, tunga kartonger och slutligen lättare objekt. Se till att du inte ställer en tyngre låda på en lättare. Fyll upp tomrum med paketeringsmaterial för att undvika att lasten rör sig under transporten.